29.05.2015р.

«Свято останнього дзвоника» в Гімназії-інтернаті – школі мистецтв

В п’ятницю, 29 травня, у всіх школах України відзначають «Свято останнього дзвоника». В цей день на урочистий захід на честь цього свята до Гімназії-інтернату – школи мистецтв був запрошений настоятель соборного храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці протоієрей Євгеній Назаренко. На початку всі вчителі та гімназисти достойно вшанували пам’ять випускника навчального закладу, бійця 3 полку спеціального призначення – Віталія Юрійовича Волкотруба, який загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла не доїжджаючи до села Новосільське. Незважаючи на дощову погоду, всі вийшли надвір, де на фасаді гімназії відкрили пам’ятну дошку Віталію Волкотрубу. Після покладання квітів дошку освятив скропленням Святою водою протоієрей Євгеній.
Потім всі зібралися в актовому залі школи на святковий концерт, частина котрого була присвячена вшануванню героїзму загиблого випускника-воїна. Учні школи присвятили Віталію декілька пісень, а директор гімназії Анатолій Коротков запросив 8-річного Ігоря Волкотруба, сина загиблого випускника, на навчання у школу-гімназію. По закінченню концерту на сцену був запрошений отець Євгеній Назаренко, який побажав дітям Божої помочі, миру в серцях і колективі, миру у нашій державі. Щоб помилки цього навчального року не повторювались в подальшому, а здобутки приносили користь суспільству і Батьківщині, і тоді Божа благодать прибуватиме з тими хто продовжує навчання у гімназії, так і випускається у доросле життя.
На завершення всім присутнім – вчителям, учням і їх рідним протоієрей Євгеній приподав благословення окропленням Святою водою.