Перше свято “Біла Квітка” у Благовіщенському соборному храмі. 2015 рік.

Історія свята “Біла Квітка”:

Ідея проводити благодійні «дні квітів» народилася на початку XX століття і належить Європейській Лізі боротьби з сухотами при Міжнародній організації Червоного Хреста.

У ті часи, щоб впоратися з епідемією туберкульозу, на вулицях міст Європи за пожертви благодійників роздавали листівки про профілактику захворювання та букетики квітів, у багатьох місцях були організовані безкоштовні пункти для здачі аналізів та читалися безкоштовні лекції с профілактичної тематики.

Вперше свято з романтичною назвою «Біла квітка» було організовано в Швеції, і одразу стало популярним в багатьох країнах Європи. З 1911 року свято відзначається у Криму (місто Ялта). Згодом проводилося майже по всій Україні. Зокрема у Єлисаветграді (під патронатом Червоного Хреста при церкві рівноапостольної Марії Магдалини).

У нашому місті ця традиція відродження в 1998 році за ініціативи духовенства та вірян Спасо-Преображенського собору, згодом до благодійного свята долучилося регіональне товариство «Православна просвіта» і інші громадські організації.
З 2015 року свято «Білої Квітки» щорічно проводиться при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Сьогодні, свято «Білої квітки» у нашому місті, вважається традиційною благодійною акцією до проведення якої, долучаються різні громадські спільноти.

У програмі свята:
– концертна програма
– майстер – класи
– ігри
– творчі локації і виставки
– благодійна ярмарка

2015 год. Первый праздник "Белый цветок" в Благовещенском соборном храме.

Перше свято "Біла Квітка" у Благовіщенському соборному храмі.2015 рік.Історія свята "Біла Квітка":Ідея проводити благодійні «дні квітів» народилася на початку XX століття і належить Європейській Лізі боротьби з сухотами при Міжнародній організації Червоного Хреста. У ті часи, щоб впоратися з епідемією туберкульозу, на вулицях міст Європи за пожертви благодійників роздавали листівки про профілактику захворювання та букетики квітів, у багатьох місцях були організовані безкоштовні пункти для здачі аналізів та читалися безкоштовні лекції с профілактичної тематики.Вперше свято з романтичною назвою «Біла квітка» було організовано в Швеції, і одразу стало популярним в багатьох країнах Європи. З 1911 року свято відзначається у Криму (місто Ялта). Згодом проводилося майже по всій Україні. Зокрема у Єлисаветграді (під патронатом Червоного Хреста при церкві рівноапостольної Марії Магдалини).У нашому місті ця традиція відродження в 1998 році за ініціативи духовенства та вірян Спасо-Преображенського собору, згодом до благодійного свята долучилося регіональне товариство «Православна просвіта» і інші громадські організації. З 2015 року свято «Білої Квітки» щорічно проводиться при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці.Сьогодні, свято «Білої квітки» у нашому місті, вважається традиційною благодійною акцією до проведення якої, долучаються різні громадські спільноти.У програмі свята:- концертна програма- майстер – класи- ігри – творчі локації і виставки – благодійна ярмарка

Опубліковано Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці Пʼятниця, 31 травня 2019 р.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *