Короткий обзор молебнів та хресних ходів за мир між християнами України та конституційні права канонічної Української Православної Церкви.

Крім нашого міста , молебні відбулися в інших обласних центрах і великих містах, а подібні хресні ходи та молитовні стояння біля будинків облдержадміністрацій в Чернігові, Луцьку, Ровно, в місті Хуст біля будинку райдержадміністрації. Деякі співробітники державної установи нашого обл. центру з повагою та розумінням сприйняли багаточасову молитву православних священників та вірян на площі Героїв Майдану, вважаючи її суттєвою допомогою в їх праці. В Києві біля стін Верховної Ради молилися більше 10 тисяч вірян, які приїхали з різних регіонів України. Господь почув іх молитви, і в небі всі побачили хрест. Також під час молитовного стояння віряни стали свідками того, як замироточило Розп’яття, яке несли хресним ходом із Києво-Печерської Лаври. Секретар Всесвітньої ради церков пастор доктор Олаф Фюксе Твейт направив українському Президенту Петру Порошенку та голові Верховної Ради України послання, в яких висловив глибоку стурбованість перспективою прийняття законопроектів № 4128 і № 4511 та закликав до їх відкликання.

Ватікан стурбований можливістю прийняття антицерковних законів №4128 та 4511 і повністю підтримує позицію єпископа Римо-Католицької Церкви Станіслава Широкорадюк , який говорить: «Закон №4128 – це рейдерство. Тут чітко написано, що все робиться для того, щоб Київський патріархат міг забрати приходи Московського патріархату собі. Створюється корупційна схема для того, щоб вільно переходили приходи до Київського патріархату».(Агенство УНІАН, сайт СПЖ)

Стати на захист прав та свободи віросповідування українського народу призвав президента України Митрополит Мінський і Заславський Павел.

Нагадуємо, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій майже одностайно, крім однієї конфесії , а саме УПЦ (КП), осудила можливість прийняття цих законопроектів. 18 травня вище згадані законопроекти не були розглянуті, їх будуть вивчати і поставлять на голосування на наступному тижні. Сподіваємось, що молитви сотень тисяч людей допоможуть не допустити посилення розбрату і ворожнечі серед нашого українського народу. А віра, здоровий глузд та любов до своєї Батьківщини і відповідальність за долю всього українського народу будуть притаманні усім народним депутатам.

Фото

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *